Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، امروز هشتم مهرماه مصادف با روز جهانی ناشنوایان است و به همین مناسبت مسعود فیروزی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی طی یادداشتی به مشکلات این قشر و اهمیت حضور مترجم برای آنها پرداخته است.

در این یادداشت می‌خوانید:

«امروز هشتم مهرماه، روز جهانی ناشنوایان و روز ترجمه و مترجم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقارن این دو مناسبت، یک مسئله‌ مهم و یک رویداد بزرگ را به یاد می‌آورد. در این گفتار کوتاه، مایلم این مسئله و این رویداد را بازنمایی کنم.

ناشنوایان و کم‌شنوایان با اینکه سال‌هاست تحت حمایت‌های بهزیستی قرار دارند اما به جهت اینکه این عزیزان در مراجعه به ادارات، مجموعه‌های اجتماعی، دادگاه‌ها، مراکز پلیس، مراکز درمانی و سایر نهادهایی که به شهروندان خدمت ارائه می‌کنند، در بیان مافی‌الضمیر خود و انتقال آن به کارکنان و مدیران این مجموعه‌ها متفاوت از سایرین بودند، حقوق‌شان ضایع می‌گردید و مورد تظلم قرار می‌گرفتند. نه تنها کارکنان و مدیران دوایر اجرایی و خدماتی، در پاسخگویی به این عزیزان، ناتوان بودند بلکه سایر شهروندان نیز غالبا از تماس و ارتباط با این گروه بزرگ هموطنان‌مان، با مانع جدی روبرو بوده و هستند.

تضییع حقوق ناشنوایان، گاه چندان جدی می‌شد که ممکن بود به قیمت مرگ و زندگی یک ناشنوا تمام شود. این همان مسئله‌ مهم است که در ابتدای یادداشت به آن اشاره کردم. اینجانب به عنوان شنوایی‌شناس و پیشکسوت شنوایی شناسی در خراسان رضوی، بیش از سه دهه در زمینه مشکل ناشنوایان تجربه‌ حضوری و علمی دارم و همچنین در تجربه خدمت چند ساله در معاونت توانبخشی و اکنون در مدیریت بهزیستی استان، این مشکل ناشنوایان را به خوبی می‌شناسم و به همین دلیل از سال‌ها پیش در جهت رفع آن دغدغه داشته‌ام.

خوشبختانه، بهزیستی خراسان رضوی حدود پنج سال پیش، سامانه اعزام فوری مترجم ناشنوایان را با پیشنهاد و همکاری کانون ناشنوایان استان راه‌اندازی کرد و حاصل این رویداد مهم، احیای حقوق ده‌ها مددجو در مراجع قانونی، مراکز اداری، درمانی و دادگاه‌ها بوده است؛ این سامانه که اکنون کشوری شدن و آنلاین شدن آن در سطح ملی از سوی سازمان بهزیستی در دستور کار قرار گرفته، حاصل ابتکار و تلاش همکاران‌مان در بهزیستی خراسان رضوی و کانون ناشنوایان استان است و با دایر شدن آن، بسیاری از مشکلات ناشنوایان در موارد پیش گرفته حل شده و حتی در دادگاه‌ها و مراکز پلیس، به احیای واقعی حقوق آنها و نجات‌شان از موقعیت‌هایی که ممکن بوده به دشواری‌های جدی و مخاطرات بزرگ در زندگی‌شان بینجامد منجر شده است.

اکنون که دو مناسبت روز مترجم و روز ناشنوایان با یکدیگر تقارن یافته، جا دارد که از مترجمین عزیز ناشنوایان که زبان اشاره را فرا گرفته و این خدمت بزرگ را عهده‌دار شده‌اند تشکر و قدردانی داشته باشیم و همچنین از سایر شهروندان و از جمله کارکنان بهزیستی در سراسر استان بخواهیم که برای آموختن این زبان و ایجاد امکان ارتباط با ناشنوایان تلاش کنند تا این عزیزان، بتوانند از فرصت‌ها و امکانات برابر ارتباطی و اجتماعی در همه‌ی محیط زندگی،‌ بهره‌مند شوند.

همچنین اظهار امیدواری داریم که سامانه اعزام مترجم، مراحل اداری خود در سازمان بهزیستی را به سرعت طی کند تا به صورت ملی در دسترس همه‌ مددجویان سازمان بهزیستی قرار گیرد و این عزیزان بتوانند از مواهب داشتن مترجم آنلاین و فوری در مواقع و برهه‌های حیاتی، بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: بهزیستی خراسان رضوی یادداشت مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۱۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودرو‌ها
  • آغاز فروش فوری ۵ خودرو در سامانه یکپارچه + اسامی خودروها و شرایط
  • احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی در ایلام
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی آغاز شد
  • راهیابی تیم «وعده صادق» دانشگاه آزاد ممسنی به مرحله کشوری کرسی‌های آزاداندیشی
  • کمک فوری / نگذاریم این کودک بیمار بمیرد
  • واکنش مدیرعامل سابق استقلال به برکناری+ متن نامه علی خطیر
  • پیام خطیر به هواداران استقلال بعد از برکناری؛ بیایید هم قسم شویم